AAA
home

VIPproject

VIPnieuws

VIPevents

VIPonderzoek

VIPCity

VIPnieuws | De Vitalitijd | VIP-fact
VIPcontactVIPpartners
• Het sociaal kapitaal binnen organisaties blijkt van belang voor zowel de gezondheid als het functioneren van mensen. Dat blijkt uit de studie bij DOMO, waarin diverse vormen van sociaal kapitaal en de relatie met gezondheid en functioneren is bekeken.

Arjella van Scheppingen; Artikel is binnenkort te lezen in in JOEM Journal of Occupational and Environmental Medicine


Wat bleek:
1)      Sociaal kapitaal is met name gerelateerd aan gezondheid (positief gerelateerd aan ervaren gezondheid en negatief gerelateerd aan emotionele uitputting). Gezondheid en emotionele uitputting zijn gerelateerd aan verzuim, presenteeisme en effectief persoonlijk functioneren, in de veronderstelde richting (dwz een betere gezondheid gaat gepaard met beter functioneren).
 
2)      Als sociaal kapitaal wordt uitgesplitst naar bonding social capital (het ervaren sociaal kapitaal tussen medewerkers onderling), bridging social capital (het ervaren sociaal kapitaal tussen medewerkers van hetzelfde hiërarchische niveau maar uit andere teams en linking social capital (het sociaal kapitaal dat tussen leidinggevenden en medewerkers wordt ervaren/ hiërarchisch verschil) blijkt dat bonding het meest sterk gerelateerd is aan gezondheid en functioneren.  Linking social capital blijkt wel negatief gerelateerd aan emotionele uitputting.Het sociaal kapitaal binnen organisaties blijkt van belang voor zowel de gezondheid als het functioneren van mensen. Dat blijkt uit de studie bij DOMO, waarin diverse vormen van sociaal kapitaal en de relatie met gezondheid en functioneren is bekeken.

<< Terug