AAA
home

VIPproject

VIPnieuws

VIPevents

VIPonderzoek

VIPCity

VIPproject | Wat levert VIP op? | VIPbedrijven
VIPcontactVIPpartners
VIPbedrijven

Aan het VIP-programma doen zes bedrijven mee. Door kennisdeling via deze site, nieuwsbrieven en events kan iedereen profiteren van de wetenschappelijke en praktische inzichten over gezond en vitaal werken en leven.


VIP in verzekeren
Teamleiders en medewerkers van Delta Lloyd krijgen binnen VIP in verzekeren een programma dat zich richt op de werkomgeving en op ontspanning en zal het bestaande gezondheidsbeleid versterken. De werkgever heeft hoge ambities op het gebied van gezondheid en doet al veel om haar werknemers gezond en vitaal te houden.

Met behulp van Intervention Mapping is, samen met de medewerkers uit alle lagen van de organisatie, een leefstijlprogramma ontwikkeld. Met behulp van interviews en vragenlijsten kregen we informatie over het gedrag van de medewerker op het gebied van leefstijl. Deze informatie is gebruikt om het programma vorm te geven. Eind 2011 is het leefstijlprogramma van start gegaan. Het bestaat uit Group Motivational Interviewing, en uit een aantal veranderingen in de fysieke werkomgeving.

Meer weten over dit onderzoek? Klik hier

VIP kosten en baten
In alle vier de projecten worden ook de kosten en baten van interventies doorgerekend. Zo ontstaat inzicht in de kosteneffectiviteit van de maatregelen voor de bedrijven. Dat is een belangrijke, maar zeker niet de enige voorwaarde om door te gaan met gezondheidsbeleid. Daarom kijken we niet alleen naar harde bedrijfseconomische maten maar ook naar andere voor de bedrijven belangrijke effecten. Ook worden de kosten en baten op maatschappelijk niveau bekeken. Als basis voor deze aanpak is een systematische review gehouden naar de economische consequenties van eerder gepubliceerde gezondheidsinterventies.

Meer weten over dit onderzoek? Klik hier